Vraag en Antwoord

Kan ik mijn tekst en/of afbeelding na het bevestigen nog wijzigen?

Na het plaatsen van een bestelling is het helaas niet mogelijk om nog producten aan je bestelling toe te voegen of te wijzigen, dan wel bepaalde producten te laten vervallen.

Kan ik de gegevens op het SOS-plaatje wijzigen, nadat ik mijn bestelling heb betaald?

Nadat wij jouw bestelling hebben ontvangen starten wij al snel met de productie van jouw order. Hoewel wij geen enkele toezegging kunnen doen over de mogelijkheid de gegevens nog te wijzigen, is het wel goed om eventuele aanpassingen direct aan ons door te geven. Wanneer de productie nog niet is gestart zullen wij de gegevens voor op het naamplaatje indien mogelijk aanpassen. Mail naar info@helpid.nl onder vermelding van “ Wijzijng ordernummer:……….”

Kan ik bestelde producten retourneren?

Niet-gepersonaliseerde producten mogen zonder opgaaf van reden geretourneerd worden. Stuur de producten binnen veertien dagen terug, nadat je eerst dit aan ons gemeld hebt per e-mail. Binnen dertig dagen na ontvangst betalen we het betaalde bedrag terug.

Het is niet mogelijk om gepersonaliseerde producten te retourneren. Deze zijn speciaal voor jou
gemaakt en hierdoor komt het herroepingsrecht te vervallen. Uiteraard heb je wel het recht om een product te retourneren aan ons als gebleken is dat deze niet volgens jouw bestelling gemaakt is of niet voldoet aan de kwaliteit. In dat geval zullen wij het product direct opnieuw personaliseren, op onze kosten en je gratis toesturen.

Wat is het verschil tussen het metalen (RVS en Aluminium) en siliconen ID-plaatje?

Het voordeel van siliconen is dat het geen allergische reacties kan veroorzaken terwijl dat bij metalen wel zou kunnen. Verder blijft het gewoon een kwestie van smaak. Ze zijn alle drie even duurzaam en waterbestendig.

Kan mijn kind het SOS-armbandje loskrijgen?

De SOS-armbandjes zijn lastig door je kind zelf los te maken. De kindvriendelijke sluiting waarborgt een zekere en veilige bevestiging om de pols. Uiteraard zijn er altijd “doorzetters” bij. Om het ook hen lastig te maken, de tip: doe het bandje om de pols van de arm waar hij of zij mee schrijft of beker/bestek mee vasthoudt. Dus waar zijn/haar coördinaten zitten. Dat maakt losmaken extra moeilijk. Maar, afhankelijk van de leeftijd uiteraard, nog beter is het om je kind uit te leggen waarvoor het bandje dient. Ervaringen van onze klanten vertellen ons, dat veel kinderen deze boodschap goed begrijpen.

Kan het SOS-armbandje en het ID-plaatje tegen water?

Uiteraard! De SOS-armbandjes zijn van nylon en de ID-plaatjes en andere metalen onderdelen zijn van RVS of aluminium. Het SOS-armbandje plus ID-plaatje (ook siliconen) kan tegen water. En, als het nylon SOS-armbandje smerig geworden is, kun je zelfs het bandje met plaatje wassen in de wasmachine. In een sok en het bandje wordt weer schoon.

Wat zijn de verzendkosten?

In Nederland en België zijn de verzendkosten allebei hetzelfde; € 2.25. Wij versturen via PostNL en uw bestelling komt gewoon door de brievenbus.

Kan de tekst niet verdwijnen uit het metalen (RVS of aluminium) ID-plaatje?

Nee, de tekst wordt er met een meest moderne CO₂ lasergraveermachine opgebrand. De tekst zit er daarmee slijtvast op. Uiteraard kunnen er wat krasjes op het plaatje ontstaan maar hoe intensief het bandje ook wordt gedragen, de tekst zal nooit verdwijnen. Daarom geven wij ook volledige garantie op het graveerwerk. Mocht de tekst toch verdwijnen, maak een foto en je ontvangt van ons een gratis nieuw gegraveerd plaatje!

Kan ik ook betalen via normale bankoverschrijving?

Ja, dat kan. Kies bij de betalingsopties voor “directe bankoverschrijving”. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met daarin onze bankgegevens. Nadat wij jouw betaling hebben ontvangen sturen wij de bestelling gelijk, per PostNL, naar jou toe. (vermeld svp altijd het ordernummer bij de overschrijving).

Wat zijn de specificaties van een siliconen ID-plaatje?

Het siliconen plaatje is 36 x 22 x 2,5 mm groot, heeft een uitstekend draagcomfort en heeft als voordeel dat het geen allergische reacties kan veroorzaken. De tekst wordt er diep in gegraveerd en kan daardoor niet verdwijnen.

Wat zijn de specificaties van een RVS en aluminium ID-plaatje?

Het plaatje is 30 x 19,5 mm groot. De tekst wordt er met een CO₂ laser opgebrand en is daarom slijtvast.

In welke lengtes zijn de SOS-armbandjes te verkrijgen?

Help-ID4Kids SOS- armbandjes zijn 19/20 cm lang. Ze sluiten middels een ringetje en een lusje waardoor ze precies op maat van je kind passend gemaakt worden. Ze zijn daardoor geschikt van kinderen vanaf ca. 1 tot 8 jaar. De volwassenen nylon versie van de Help-ID SOS-armband is 25/26 cm lang en zijn geschikt voor oudere kinderen en volwassenen. De sport versie is eenvoudig op maat te knippen en daardoor geschikt voor oudere kinderen en volwassenen.

Zijn de Siliconen ID-plaatjes BPA-vrij?

Alle soorten siliconen ID-plaatjes zijn BPA-vrij waardoor uw kind niet wordt blootgesteld aan de schadelijke stof Bisphenol-A.

Wat is het doel van een textielstempel?

Met een textiel- of kledingstempel kan je makkelijk en snel je kleding personaliseren. Je stempelt je kleding op de door jouw gewenste plaats en zorgt er daardoor voor dat kleding gemerkt is met jouw gegevens. Vinders kunnen je gemakkelijk en snel bereiken en kleding zal minder snel ontvreemd worden op scholen en sportverenigingen. En mocht het wel ontvreemd worden dan kan jij altijd vrij eenvoudig aantonen dat de kleding wel degelijk van jou is. Maar ook handig voor in een zieken- of een verzorgingshuis. Het is toch wel prettig als je je eigen kleding terug krijgt of dat je kan aantonen dat het jouw kleding is.

Welke gegevens op kan je kwijt op het textielstempeltempel?

Op het stempel kan je je initialen, naam, telefoonnummer, icoontjes, figuurtjes en alles wat je nog meer relevant vind aanbrengen.

Welke soort inkt wordt er gebruikt voor het bedrukken van textiel?

Er wordt gebruik gemaakt van sneldrogende inkt die speciaal is gemaakt voor het stempelen van kleding.

Wat zijn Motivatiestempels?

Motiveren en stimuleren van jonge kinderen met positieve boodschappen door middel van een motivatiestempel is uiterst effectief en daarbij is het efficiënt te gebruiken. Deze stempels zijn door zowel ouders als leerkrachten te gebruiken om kinderen te motiveren, te stimuleren of te enthousiasmeren . De Help-ID motivatiestempels zijn eenvoudig en snel te gebruiken voor in een schrift of agenda. Verschillende plaatjes met leuke en stimulerende teksten in verschillende kleuren eenvoudig te bestellen bij Help-ID.

Hoe krijg je de beste afdruk op je kleding meteen textielstempel?

De beste afdruk krijg je door de kleding eerst te wassen en te zorgen dat het op een vlakke en harde ondergrond ligt tijdens het stempelen. Strek de stof tussen duim en vinger en plaats het stempel precies waar u de afdruk wilt hebben. Zet het stempel daar neer en houdt het onbeweegbaar stil. Dan drukt u twee of drie keer op het stempel zodat de afdrukgoed leesbaar is.

Welk wasvoorschrift kan ik het beste volgen?

Kleding kan gewoon tot 60 graden Celsius worden gewassen. De afdruk gaat meer dan 40 wasbeurten mee. Afhankelijk van de textielsoort zal de kleur langzaam kunnen vervagen, maar
gelukkig kunt u dan de afdruk heel makkelijk verversen, door de kleding opnieuw te stempelen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag dan via info@helpid.nl. Wij proberen om de vraag binnen 24 uur, op werkdagen, te beantwoorden.

Wat is het verschil tussen het RVS- en siliconenplaatje?

Het voordeel van siliconen rubber is dat het geen allergische reacties veroorzaakt. Verder blijft het gewoon een kwestie van smaak. Ze zijn allebei even duurzaam en waterbestendig.

Kan mijn kind het bandje loskrijgen?

De bandjes zijn lastig door je kind zelf los te maken. De kindvriendelijke sluiting waarborgt een zekere en veilige bevestiging om de pols. Uiteraard zijn er altijd “doorzetters” bij. Om het ook hen lastig te maken, de tip: doe het bandje om de pols van de arm waar hij of zij mee schrijft of beker/bestek mee vasthoudt. Dus waar zijn/haar coördinaten zitten. Dat maakt losmaken extra moeilijk. Maar, afhankelijk van de leeftijd uiteraard, nog beter is om je kind uit te leggen waarvoor het bandje dient. Ervaringen van onze klanten vertellen ons, dat veel kinderen deze boodschap goed begrijpen.

Kan het bandje én plaatje tegen water?

Uiteraard. De bandjes zijn van nylon en de plaatjes en andere metalen onderdelen zijn van RVS. Het bandje plus plaatje (ook siliconen) kan dus in het water. En, als het bandje smerig geworden is, kun je zelfs het bandje met plaatje wassen in de wasmachine.

Wat zijn de verzendkosten?

In Nederland en Belgie zijn de verzendkosten allebei hetzelfde; € 2.25. Wij versturen via PostNL en uw bestelling kan gewoon door de brievenbus.

Kan de tekst niet verdwijnen uit het RVS plaatje?

Nee, de tekst wordt er met een meest moderne CO₂ lasergraveermachine opgebrand. De tekst zit er daarmee slijtvast op. Uiteraard kunnen er wat krasjes op het plaatje ontstaan maar hoe intensief het bandje ook wordt gedragen, de tekst zal nooit verdwijnen. Daarom geven wij ook volledige garantie op het graveerwerk. Mocht de tekst toch verdwijnen, maak een foto en je ontvangt van ons een gratis nieuw gegraveerd plaatje!

Betalen via Ideal lukt niet. Kan ik ook betalen via normale bankoverschrijving?

Ja,dat kan. Kies bij de betalingsopties voor “directe bankoverschrijving”. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met daarin onze bankgegevens. Nadat wij jouw betaling hebben ontvangen sturen wij de bestelling gelijk, per PostNL, naar jou toe. (vermeld svp altijd het ordernummer bij de overschrijving).